Nyheder

Redningsøvelser hold 1 2021

08-06-2021 blev det års første redningsøvelser for nye og gamle medlemmer afholdt i Skavenhus. 8 nye medlemmer deltog og bestod redningsøvelserne med bravur og er nu klar til at deltage i klubbens fællesture. Normalt tilrådes det at deltage på nogle fællesture inden man selv slår sig løs i kajakken. Der er fortsat en del at lære. Brug evt. de små filmklip her på hjemmesiden til at undersøge/repetere mht. redningsøvelserne og ro teknik. Klubben siger tak for en dejlig aften selv om det endte med at være lidt køligt for de fleste. Vi glæder os til at ses igen.

25 Gode Svømmeveste.

Kære kajakroere.
Vi har været så heldige, at Trygfonden har tilgodeset Skjern Å Kajakklub med 25 gode svømmeveste. 
Det betyder, at vi har ryddet ud i de gamle. Nogle er blevet smidt ud. Vi har imidlertid ni svømmeveste, som vi synes er for gode til bare at blive smidt ud. De ni svømmeveste sælges derfor til klubbens medlemmer til kr. 100.- pr. stk.Svømmeveste ligger i klubhuset i den hvide kasse og ved siden af denne – se billedet. Hver vest er afmærket med et nummer i en strips ved højre skulder.
Hvis du er interesseret i én eller flere af vestene, tager du den selv i klubhuset. Du skal så indbetale kr. 100.- pr. stk. på Mobilepay “box89618”. Du skriver i beskedfeltet dit navn og nummer på den eller de veste, som du har købt. 

Kajak sommertræf 2021 uge 30 Ærø

Nu er der nyt omkring sommertræffet i år. Kleven Havns bestyrelse og sommertræf gruppen har i dag sagt til hinanden, nu kører toget. Sommertræffet er en realitet. Det har været en meget lang og snørklet vej, med mange bump under vejs. Der er stadigvæk mange visser endnu, men træfgruppen håber og tror på, at det bliver et stort og hyggeligt sommertræf på Ærø i uge 30. Træfgruppen forventer åbning for tilmelding til træffet medio maj, der kommer mere information på Facebook og hjemmesiden for den præcis startdato og klokke slet på tilmeldingen. Det vil være ”Først til mølle princippet” da man ikke ved hvor mange deltager der må være på træftids punktet. 😎Se vores sommertræf på Ærø i 2016: https://viewer.ipaper.io/KKC/aeroe/sommertraef2016/?page=1

Første 2021 fællestur i kajak.

Så er første fælles tur afviklet. Turen gik fra Skavenhus til det det “gamle” nordlige udløb. Her blev medbragt mad og drikke indtaget. Efterfølgende splittede de 9 deltagere op på 2 hold. (3 sejlede retur) 6 sejlede op ad åen. Dette hold deltes yderligere 2 sejlede op til pumpestation nord. Mens resterende 4 sejlede retur til Skavenhus havn gennem det sydlige udløb. En helt igennem dejlig tur med godt vejr. Dog måtte en enkelt i bølgen blå mens en anden måtte assisteres i de noget højere end forventet bølger. Men alle kom godt i mål og havde haft en dejlig tur. Efter rengøring af kajakker og ned pakning blev der lige tid til at få monteret hjul med nye dæk på kajaktraileren. Så nu er vi køreklar når der bliver behov for det. Der var bred enighed om at det nye kajak nummer system gør sig godt. Rart at der er numre på både kajak og “kjole”. søndag skulle der ligeledes kommer nr. på reolen. Vi skal dog fremad rettet sikre at alle nye svømmeveste er udstyret med fløjte. Og så kunne vi godt bruge lidt flere lige skøret pagajer. Mens de lange arme hviler kan vi begynde at se frem til næste fællestur. TAK for tur til alle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kajak klargøring 2021

Kajak klargøring. En god flok mødte i dag op til den årlige kajakklargøring, trods sne og slud. Kajakker og klubhus blev rengjort og vi er nu klar til en ny sæson. I år med to spritnye kajakker og med helt nye svømmeveste, sponseret af Trygfonden. Så nu er vi klar til den første fællestur næste lørdag. Mere om det kommer på en mail i løbet af ugen.

Det skal også nævnes, at vi i forbindelse med kajak klargøringen sluttede af med dejlige pølser med brød og tilbehør. Johnny var så venlig at tilbyde ophold i sin udestue og brug af stor grill ved sit ny indkøbte sommerhus. Mange tak for det, som netop i dag fungerede som et tiltrængt udvidelse af klubbens lokaler. 🙂

Kajak klargøring sæson 2021

Den årlige kajakklargørings dag afholdes søndag d. 11. april kl. 10.00. Vi mødes ved hytterne i Skaven strand.
Efterfølgende gennemgår/vasker vi alle klubkajakker så de er klar til opstarten af den nye sæson. Har man behov for en hjælpende hånd til sin egen kajak, må denne gerne medbringes – ellers er det vores fælles kajakker, der denne dag er fokus på. Der plejer at være en rigtig hyggelig stund, så det opfordres til, at man kigger forbi og giver en hånd med.

Hele gruppen af kajakroere i er i vandet, men hvad venter de på?

Øvelsen er igang og situationen er “skarp”.

De er i gang med at løse en vigtig opgave: Et kommunikationstjek: Kan de ringe i telefon, med kolde og våde fingre?

Hvorfor så det?

Den klare anbefaling til lystsejlere, både fra Søsportens Sikkerhedsråd og mange andre organisationer, er at medbringe en vandtæt pakket mobiltelefon på vandet. I en nødsituation alarmeres der på 1-1-2.

Rigtig mange kajakroere ror (heldigvis) rundt med en telefon i vesten.

Men rigtig mange kajakroere får (desværre) ikke øvet sig i at bruge den, i hvad der ligner en skarp situation.

Som når de ligger alene i vandet, og kajakken er drevet væk fra dem.

Opgaven er ganske simpel:

  1. Kravl ud af kajakken og hold fast i bærehåndtaget
  2. Ring så til en ven der ligger i vandet ved siden af med sin telefon fremme
  3. Red dig selv tilbage i kajakken igen.

Øvelsen afprøver flere ting

  • Telefonens placering: Er den i vesten og er den pakket vandtæt ind?
  • Kan telefonen bruges med våde fingre, og evt. handsker på?
  • Kan roeren bevare overblikket og fokusere på opgaven i de givne forhold?
  • Kan opkaldet høres?
  • Er påklædningen varm nok til at være i vandet i den tid opgaven tager?
  • Kan der efterfølgende laves en selvredning (alternativt, en makkerredning)?

Har du lavet et kommunikationstjek med din mobiltelefon for nylig?

Ellers kan jeg kun opfordre til at gøre det – og del gerne opfordringen her med dine kajakvenner!

Opstart sæsonen 2021

Så bliver sæsonen 2021 snart skudt i gang. Det er meget beklageligt at vi må starte med at udskyde årsmødet til endnu ikke fastsat dato grundet Corona. Men vi håber meget at det bliver første, eneste og sidste påvirkning vi få relateret til Corona. Dog har vi lagt en PLAN B som vil træde i kraft såfremt det ikke bliver muligt at benytte Tarm svømmehal som planlagt til dette års redningsøvelser.

Planen for første halvårs fællesture er fastlagt og fremgår nu på klubbens hjemmeside under OM KLUBBEN – FÆLLESTURE.

Desuden er der lagt lidt ekstra information om ture der er i støbeskeen. Gå allerede nu ind se planen og sæt krydser i din kalender.

VELKOMMEN til sæson 2021